RSS
 

Buraczki do obiadu

19 paź

watermarked-DSC04590

Składniki:

1,5 kg buraków

2 łyżki śmietany

4 łyżki mąki

1/4  kostki smalcu

sól

 

Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Studzimy. Obieramy ze skóry i ścieramy na tartce na dużych oczkach. Przekładamy do garnka, na środku roztapiamy tłuszcz i łączymy z burakami. Następnie dodajemy śmietanę, mieszamy, kolejno dodajemy mąkę, łyżka po łyżce aby nie powstały grudki i dokładnie mieszamy. Chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą.

 watermarked-DSC04586watermarked-DSC04587

SMACZNEGO

 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii różne

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Ania

    19 października 2014 o 23:37

    Moja mama robi takie buraczki. Są bardzo pyszne. Polecam je także do ryżu. Pozdrawiam :)

     
  2. ~Natalia

    20 października 2014 o 10:46

    Ja po prostu podsmażam buraczki na maśle i są przepyszne. Prosto, ale smacznie :))